Pizzeria 450°C tarina

Pizzeria 450°C on perustettu vuonna 2019. Angelo Tursi halusi tuoda vaimonsa Leenan kanssa Turun ravintolatarjontaan aitoja italialaisia makuja. Angelo itse rakastaa napolilaista pizzaa. Kun Turun Kauppahallista vapautui sopiva paikka ravintolalle, hän päätti perustaa oman, idyllisen pizzerian. Hänelle oli tärkeää, että siellä tarjotaan vain ensiluokkaista, aitoa napolilaista pizzaa.

Mitä napolilainen pizza on?

Pizzoissa on eroja! Pizzan kotimaassa Italiassa suurin ero löytyy roomalaisen ja napolilaisen pizzan välillä. Napolilainen pizza on roomalaista serkkuaan paksureunaisempi. Aito napolilainen pizza on pohjasta rapea ja sisältä pehmeä. Pizza paistetaan erittäin kuumassa uunissa. Sen vuoksi pizzan pintaan muodostuu mustia pilkkuja. Ne siis kuuluvat asiaan!
Napolilainen pizza on parhaimmillaan heti syötynä.

Palkittua pizzaa rakkaudella

Pizzeria 450°C on noteerattu myös Suomen ulkopuolella. Se on ollut mukana Top 50 Pizza Europe -listalla joka vuosi heti perustamisestaan lähtien. Listalle valitaan Euroopan 50 parasta pizzeriaa Italian ulkopuolelta. Lisäksi Pizzeria 450°C henkilökuntaa on palkittu vuoden pizzamaker-palkinnolla.

Calabrialaisella tinkimättömyydellä

Angelo on kotoisin Etelä-Italiasta, Calabrian alueelta. Calabrialaiset ovat tunnettuja kovapäisyydestään. Tämä näkyy myös pizzan valmistuksessa. Angelo on kehitellyt täydellistä pizzataikinaa sitkeästi ja periksi antamatta. Lopputuloksena on täydellisen kuohkea, rapeaksi paistuva taikina, jossa on sopivasti täytteitä ja paljon makua.